Top Menu

Inatur samlar hela Sveriges utbud av naturnära boende och aktiviteter såsom jakt, fiske och andra naturupplevelser i skog, mark och på vatten. På sajten kan du söka, jämföra, boka och betala - allt på en och samma plats.

Upplevelser som kan bli minnen för livet! I Sverige är du aldrig långt från naturupplevelser utöver det vanliga. Vad sägs till exempel om älgsafari där rekordet är 34 älgar. Eller chans att se vilda björnar från ett flytande gömsle.

På jakt ute i naturen

Boka ditt eget jaktäventyr! Jaga småvilt på egen hand i sakta mak på skidor eller i sällskap med jakthund. Eller boka en spännande björnjakt i ett av Sveriges björntätaste områden.
inaturjaktLäs mer och boka ditt äventyr

Fiske i naturen i undersköna Sverige

Färdigt fiskepaket, årskort eller fiskekortet till premiärfisket, oavsett vad du letar efter så finns det tips för semestern och erbjudanden runt om i Sverige som du garanterat kommer uppskatta!
inaturfiskeLäs mer och boka ditt fiske här

Boende nära den vilda naturen

I Sverige finns unika boende att boka, allt från den lilla stugan där du bor nära naturen till Herrgården där du äter lokalproducerad mat eller kräftorna och fisken du själv fiskat!
inaturboLäs mer och boka ditt boende här

Lev livet på din egen flotte i naturen

Bygg din egen flotte av timmer och rep och låt den föra dig nedströms den stilla Umeälven. Upplev naturen på riktigt nära håll. Njut av stillheten och lugnet i Europas sista vildmark. Låt de ständigt ljusa sommarnätterna i norr ge dig ett minne för livet. Gå i land där du har lust. Ströva i skogen och stanna till och vila i en vacker glänta.
Flotte

Boka flottfärd

Forsränning i den vidunderliga naturen i Åre

Åre kan erbjuda forsränning i världsklass och tack vare de många olika turerna så passar det för alla. Vill ni ha en adrenalinfylld resa så välj turen i Vålån och åk ned för ett vilt vattenfall! Tångböleströmmarna erbjuder en mer nybörjarvänlig upplevelse.

forsåkning

Boka forsränning

Ge bort ett presentkort till en upplevelse i naturen!

Har du hittat den perfekta upplevelsen att ge bort i present till kollegan, familjen eller en vän, men osäker på vilket datum du ska boka? Köp då ett presentkort och ge bort, mottagaren kan sedan boka från hela vårt utbud med vilda äventyr i naturen, och betala med sitt presentkort.

present

Köp presentkort

Upplevelser på vatten - I naturen i Sverige finns väldigt många vatten, närmare bestämt 100 000 sjöar och till det kan vi lägga till vårt fantastiska kustband. Vatten väcker våra känslor och erbjuder stora möjligheter till upplevelser av olika slag.

Våra älvar, sjöar och kustvatten kan utforskas och upplevas på allehanda vis. Vatten kan erbjuda allt från välbefinnande till samvaro, motion och skoj. Oavsett om det är på, i eller vid ett vatten så finns det något att upptäcka för alla.

Om ni inte redan planerat sommarens aktiviteter kanske en kanottur med familj eller vänner i den vilda naturen kan locka? Tänk att sakta glida fram ljudlöst, göra strandhugg och upptäcka omgivningen. Om inte kanot känns stabilt nog så kan du bygga din egen timmerflotte och färdas nedströms med den. Den som söker spänning och skoj kan prova på forsränning, naturens egen nöjeskarusell.

Många båtmänniskor väljer att utforska nya farleder under sommaren, inte bara till havs utan även bland våra insjöar. Sveriges alla kanaler är ett perfekt sätt att färdas mellan olika intressanta resmål. En tur på Sveriges äldsta farbara kanal mellan Mälaren och Hjälmaren är ett hett semestertips.

Ung som gammal – fiske lockar många. Kombinationen att vistas vid vatten, spänningen och väntan på det stora nappet är en oslagbar upplevelse. Med 100 000 sjöar så är valmöjligheterna stora vad gäller fiskekort.

Här på Inatur hittar du tips och inspiration till upplevelser på vatten och mycket mer. Förhoppningsvis hittar du något intressant i närheten av där du är. Passa på att boka in en aktivitet eller boende redan nu!

Härliga upplevelser i naturen önskar vi på Inatur!